Minerva. (Foto: Sleutelstad).

Bestuurslid Minerva op non-actief gesteld na geweldsincident

Een bestuurslid van studentenvereniging Minerva is op non-actief gesteld nadat hij een ander lid in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 december meermaals heeft geslagen. Dat bevestigt voorzitter Daan Yesilkagit tegenover het Leids Universitair Weekblad Mare. Yesilkagit heeft donderdag de universiteit en gemeente ingelicht en vandaag de wijkagent op de hoogte gesteld. Er is vooralsnog door niemand aangifte gedaan.

Donderdagavond gingen WhatsApp-berichten rond waarin staat dat een bestuurslid van Minerva een lid van dezelfde vereniging meermaals zou hebben geslagen. Dat blijkt dus te klopen. Het gebeurde van woensdag- op donderdagnacht in de Breestraat, vlak bij het sociëteitsgebouw.

“Aanleiding was een gestolen schildje uit de sociëteit, waar het betreffende bestuurslid agressief op heeft gereageerd”, zegt Yesilkagit. “Daar zijn we allemaal erg van geschrokken. We hebben besloten het bestuurslid op non-actief te stellen zodat we het eerst goed kunnen laten uitzoeken door ons tuchtcollege.”

Eind oktober ging het ook al mis bij Minerva. Tijdens een halloweenfeest kneep een student de keel van een andere student zo lang dicht, dat het slachtoffer bewusteloos raakte en op de grond viel. Ook dat geweldsincident kwam naar buiten via Mare.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×