(Foto: Chris de Waard).

Leidenaar na jaren alsnog aangehouden bij ophalen paspoort

Een speciaal team van de politie eenheid Den Haag heeft bij het Stadskantoor in Leiden een 49-jarige man aangehouden die al enkele jaren werd gezocht na een veroordeling voor meerdere oplichtingszaken. Dat heeft het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) bekend gemaakt.

In de maanden oktober en november werden in totaal 24 verdachten opgepakt die zich aan een eerder opgelegde straf probeerden te onttrekken. De 49-jarige Leidenaar was een van hen.

Hij werd al in 2008 veroordeeld tot 109 dagen gevangenisstraf voor meerdere oplichtingszaken. Na zijn veroordeling vluchtte hij naar het buitenland. Uit onderzoek bleek dat hij dit jaar bij de gemeente Leiden een nieuw paspoort had aangevraagd en weer terug was in Nederland. Hij kon worden aangehouden toen hij zijn nieuwe paspoort kwam ophalen.

EVA
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag, waar ook Leiden onder valt, actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die proberen om een opgelegde straf te ontlopen. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-Team.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×