(Foto: Regio15).

OM eist cel en tbs voor mishandeling en verkrachting

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag tegen twee mannen respectievelijk vier jaar cel en zeven jaar cel met tbs geëist voor de mishandeling en verkrachting van een Poolse man.

Vorig jaar december werd de man op straat in elkaar geslagen en meerdere keren neergestoken. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer eerder in een woning door de twee verdachten van 27 en 33 jaar oud in elkaar is geslagen. Een van hen filmde het. Na de mishandeling moest het slachtoffer een van de mannen oraal bevredigen en is er over hem heen geplast. Ook dat is gefilmd.

Het slachtoffer wist te ontsnappen en vluchtte naar buiten. Daar werd hij door de jongste verdachte op zijn hoofd geslagen tot omstanders begonnen te roepen. De verdachte rende naar binnen, pakte twee keukenmessen en stak het slachtoffer nog drie keer in zijn been.

Explosie
De politie kwam pas achter de juiste toedracht van de gebeurtenissen, toen het lukte om de telefoon van de filmende verdachte te kraken. Uit de filmpjes bleek dat er meer was gebeurd dan het slachtoffer tegen de politie had gezegd.

Volgens het Openbaar Ministerie had het slachtoffer de twee mannen niets misdaan. Hij woonde samen met de 33-jarige verdachte in een huis dat aan hem was toegewezen. Toen de 27-jarige verdachte die plek opeiste, wilde het slachtoffer die niet zomaar opgeven. Dat was volgens het OM de aanleiding voor de explosie van geweld.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×