Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Friendswoning in 2020. (Foto: Rijnhart Wonen).

Leiderdorp gaat door met Friendswoning voor jonge dak- en thuislozen

Het proefproject van de Friendswoning in Leiderdorp krijgt een definitieve vorm. De gemeente Leiderdorp, Stichting De Binnenvest en Rijnhart Wonen gaan na een proefperiode van twee jaar door met deze nieuwe woonvorm voor dak- en thuisloze jongeren.

In de Friendswoning woont een aantal dak- en thuisloze jongeren van 18 tot en met 27 jaar samen in een eengezinswoning. Onder leiding van De Binnenvest worden de jongeren in maximaal twee jaar begeleid naar zelfstandig wonen. Woningcorporatie Rijnhart Wonen heeft de woning beschikbaar gesteld en de gemeente zorgt voor faciliteiten en regelgeving rondom de woning. Verschillende jongeren zijn inmiddels doorgestroomd naar een zelfstandige woning.

Verbeterpunten
Bij de evaluatie van de proefperiode, waarbij naast de samenwerkingspartners en bewoners, ook de omwonenden van de woning hebben deelgenomen, zijn een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Zo wordt de bereikbaarheid bij overlast verbeterd. Ook de communicatie met omwonenden moet beter. Volgende maand wordt de definitieve overeenkomst door de partijen getekend. Daarin worden ook de nieuwe afspraken vastgelegd.

Voorschoten en Zoeterwoude
In Voorschoten is in november een Friendswoning in gebruik genomen. Bij deze pilot is wordt er intensief samengewerkt met De Binnenvest en woningcorporatie de Sleutels. De laatste heeft de woning beschikbaar gesteld. De Binnenvest heeft drie jongeren selecteert en zorgt voor de begeleiding.

Ook in Zoeterwoude wordt gewerkt aan de start van een Friendswoning.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×