Winterse taferelen zorgen niet alleen voor adembenemende plaatjes, maar ook voor veel kwetsuren door valpartijen. (Foto: Chris de Waard).

Oproep van zorgregio: Blijf thuis wegens gladheid!

De ROAZ regio West, het netwerk voor acute zorg in onze regio, doet een dringende oproep om niet de straat op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. “Doe voorzichtig met de gladheid en blijf thuis als het kan!”

Al dagen is het in de ziekenhuizen enorm druk door de gladheid. Ook in onze regio zijn alle verloven ingetrokken. “Met extra ingeroosterd personeel en faciliteiten, zijn we als regio goed voorbereid op een grote toestroom van patiënten, maar het is veel drukker dan normaal”, aldus een woordvoerder.

Vrijdagavond was het zelfs extreem druk. “Door het sluiten van spoedeisende hulp afdelingen in omliggende regio’s, weken ook die ambulances uit naar ROAZ West. Hierdoor waren er twee keer zoveel ambulanceritten in onze regio. In combinatie met gladheidsongevallen zorgde dit op de spoedeisende hulp voor twee tot drie keer zoveel patiënten als op een normale vrijdag.”

Voorzitter Martin Schalij van ROAZ West doet een klemmend beroep op iedereen om echt voorzichtig te doen en alleen naar buiten te gaan als het moet. “Het is op veel plekken nog steeds extreem glad en een ongeluk is zo gebeurd. De ziekenhuizen liggen nu nog vol met alle mensen die we de afgelopen dagen binnenkregen. Als hier nog meer mensen bij komen, dan komt onze reguliere zorg echt in gevaar.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×