(Foto's/video: Chris de Waard).

Zondag schaatsen bij IJsclub Oegstgeest

De IJsclub Oegstgeest opent zondag om 10.00 uur de baan op het natuurijs aan de Oegstgeesterweg. Na een weekje vorst is het eindelijk ook hier zover dat de baan open kan.

“We gaan hier echt niet over één nacht ijs”, lacht bestuurslid Rob Heemskerk die met een aantal vrijwilligers bezig is met de laatste voorbereidingen voor een dagje schaatsplezier. “We zijn nu de speakers aan het ophangen, dan hebben we zondag ook wat muziek bij het schaatsen.”

Terwijl in onder andere Warmond al de hele week is geschaatst, duurde het hier wat langer. Grootste verschil: het  gaat hier niet om een laagje ijs op een opgespoten skeelerbaan, maar om een weiland dat onder water is gezet. Het is dus echt een bevroren plas en dat duurt wat langer.

De IJsclub is zondag voor het eerst sinds de winter van 2019 open. “Vorig jaar kon het wel wat het ijs betreft, maar toen zaten we nog met corona”, zegt voorzitter Henk van Dijk. De club heeft niet stil gezeten. Zo is vorig jaar bijvoorbeeld flink geïnvesteerd in de baanverlichting. Van Dijk: “Dat is nu allemaal LED.”

https://www.instagram.com/p/CmAHP_TL5Qp/

Een week geleden was de ijsclub nog bezig met het onder water zetten van het stuk land. Nu is het ijs dik genoeg en gaat de baan zondagochtend open.

Leiden Maatschappij Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×