(Foto: Buro JP).

Economische samenwerking Economie071 verlengd

De partners van Economie071 hebben hun economische samenwerking in regio Leiden met een periode van vier jaar verlengd tot 1 januari 2027. Gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemersverenigingen zetten daarmee opnieuw de schouders onder projecten die de regionale economie versterken.

“Urgente vraagstukken vragen om krachtige samenwerkingen. Niet alleen om kennis te bundelen en slim om te gaan met schaarse middelen en tijd, maar ook om elkaar vast te houden in tijden waarin vanzelfsprekendheden onzeker zijn geworden,” zegt wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden in haar rol als voorzitter van de samenwerking.

Gemeenten, ondernemers en onderwijs hebben volgens bestuurslid Martijn van Pelt van VNO-NCW Bedrijfsleven Rijnland vaak dezelfde uitdagingen. “Denk daarbij aan het vinden van ruimte voor werken en wonen, het duurzaam ontwikkelen van de gekozen gebieden, het vinden van gemotiveerd en goed opgeleid personeel, werken aan innovatie en digitalisering en het opleiden van jongeren die je vervolgens wilt koppelen aan banen die hier zijn.”

Economie071 werkt namens de drie genoemde sectoren aan oplossingen voor dit type uitdagingen. Vanuit mboRijnland zegt bestuurslid Otto Jelsma dat economische doelen herkenbaar worden voor organisaties in de regio. “Ook voor Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. Door kennis te delen, projecten uit te voeren en het netwerk regelmatig bij elkaar te brengen. Dat versterkt onze positie als regio en maakt ons een actieve gesprekspartner die op het juiste moment aan tafel zit.”

Economie Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×