(Foto: Regio15).

'Paniek onder feestgangers' bij laatste oefenavond brandweer Leiderdorp

De brandweer Leiderdorp hield dinsdagavond voor de allerlaatste keer een oefening van het korps. Na 125 jaar stopt het korps officieel op 1 januari om 8.00 uur te bestaan. “De piepers waarop we de afgelopen jaren de meldingen hebben ontvangen gaan definitief uit”, zegt één van de spuitgasten.

Burgemeester Laila Driessen-Jansen ging aan het begin van de avond samen met het voltallige korps voor de laatste keer op de foto. Daarna begon de oefening waarbij een zogenoemde ‘middelbrand oefening’ werd gehouden. De oefening betrof een melding dat tijdens een feest in het gebouw van de brandweer een brand was ontstaan die zich snel ontwikkelde. De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling waardoor het gebouw al snel volledig onder de rook stond.

Onder de feestgangers brak paniek uit waarbij uiteindelijk meerdere personen gewond zijn geraakt en niet meer zelfstandig het pand konden verlaten. De brandweer schaalde op naar middelbrand waardoor twee tankautospuiten ter plaatse kwamen. De klus voor de brandweer, het vinden en blussen van de brandhaarden. Daarnaast evacueerde de brandweer de slachtoffers en begeleide de partners van de brandweermannen naar buiten.

Oud en nieuw
Tijdens de jaarwisseling is brandweer Leiderdorp nog operationeel. Tijdens deze volgdienst handelt het korps meldingen af tijdens de jaarwisseling. Op 1 januari 8.00 uur eindigt de dienst dan voor de laatste keer in Leiderdorp.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×