Minerva. (Foto: Sleutelstad).
Minerva. (Foto: Sleutelstad).

Studenten van Minerva organiseren gratis 'kerstdiner ter verbinding'

Een gezelschap van ruim honderdvijftig Leidenaren dineert morgenavond gratis in de eetzaal van de Leidse Studentenvereniging Minerva. Stichting Maatschappelijk Ondernemend Student (MOS) organiseert dit ‘kerstdiner ter verbinding’ om Leidenaren met elkaar in contact te brengen tijdens de feestdagen.

Sinds de coronacrisis is er steeds meer aandacht voor eenzaamheid. Volgens Indy Scholtens van MOS gaat dit niet alleen om ouderen. “Ook sommige studenten hebben het niet breed en internationale studenten kunnen met kerst niet haar huis.” Voor alle Leidenaren die eenzaam zijn tijdens kerst, of geen kerstfeest kunnen vieren, organiseren zij een diner. Hiermee wil MOS deze groepen met elkaar en met de studenten in contact brengen en een gevoel van saamhorigheid creëren.

Irma de Vries sprak erover met met twee studenten van MOS over het diner.

Om deze Leidenaren te bereiken heeft de stichting samengewerkt met verschillende maatschappelijke instanties, waaronder Incluzio, Stichting Present, Vluchtelingenwerk en de gemeente. Dit heeft een groep bij elkaar gebracht van 153 Leidenaren van verschillende leeftijden en nationaliteiten. Er was zoveel animo dat het niet meer mogelijk is om aan te melden.

MOS is het afgelopen jaar opgezet als initiatief van de Leidse Studentenvereniging Minerva. De organisatie stimuleert en coördineert de uitvoering van projecten met een  maatschappelijke impact. Dit kerstdiner is het eerste grote evenement dat MOS organiseert.

Naast het kerstdiner organiseert MOS ’s middags een kerstfair onder de luifel van de sociëteit van Minerva in de Breestraat. Hier kunnen mensen langskomen voor warme chocomelk of een kopje soep. De kerstfair vindt plaats op donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×