(Foto: Willemien Timmers, Oegstgeester Courant).

'Verbinder' Joop Verdonk ereburger Oegstgeest

Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest heeft dinsdagmiddag de erepenning van de gemeente uitgereikt aan Joop Verdonk. Jaarlijks wordt het eremetaal uitgereikt op de oudejaarsbijeenkomst van de gemeente, maar daar moest Verdonk verstek laten gaan. Daarom ging Jaensch een dag later bij zijn huis langs. Daar kreeg hij de penning met de inscriptie ‘Altijd paraat en dienstbaar’ en de daarbij behorende ‘versiering’ opgespeld.

Verdonk heeft een grote staat van dienst in Oegstgeest. Jaensch noemde onder andere zijn voorzitterschap van de Oranjevereniging (vijftien jaar), zijn inzet voor de Oegstgeester Golfclub, de Fotoclub Oegstgeest en zijn betrokkenheid bij het Veteranen Comité en de Rotary. Ook was hij raadslid en voorzitter van de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest.

Burgemeester Jaensch roemde Joop Verdonk om zijn enorme maatschappelijke bijdrage voor Oegstgeest. “Je bent altijd benaderbaar en initiatiefrijk. Jij bindt mensen aan elkaar en we kunnen altijd op je rekenen, weer of geen weer. Daarnaast ben je een uitstekend organisator.” De ontvanger van de penning was onder de indruk van de mooie woorden. “In de loop der jaren heb ik steeds meer geleerd hoe de gemeente handelt, zeker als raadslid. Daar heb ik nog steeds veel profijt van.”

Joop Verdonks betrokkenheid bij het dorp begon eind jaren negentig toen hij net in Oegstgeest was komen wonen. “Ik kwam Guido van Woerkom tegen bij het boodschappen doen en na met elkaar gepraat te hebben, was mijn interesse voor de plaatselijke politiek gewekt. Van 1998 tot 2002 zat ik in de gemeenteraad voor de VVD.”

De actieve Oegstgeestenaar zal ook in de komende jaren niet stil zitten in het dorp. Emile Jaensch was er duidelijk ‘groots’ mee dat hij de penning mocht uitreiken. “Die speld staat je goed Joop!”

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×