(Foto: Verdwenen Vliegveld).

Het Verdwenen Vliegveld: het verhaal van het marinevliegkamp tijdens de Koude Oorlog op Sleutelstad TV

In de vijfdelige documentaireserie ‘Het Verdwenen Vliegveld’ gaan de makers op zoek naar het antwoord op de vraag wat er zo geheim aan het Marinevliegkamp Valkenburg bij Katwijk was dat het jarenlang volledig van de kaart was gepoetst alsof het niet bestond? De documentaire wordt van dinsdag 27 december tot en met 31 december uitgezonden op Sleutelstad TV en vertelt voor het eerst het verhaal van het marinevliegkamp tijdens de Koude Oorlog.

‘Het Verdwenen Vliegveld’ vertelt niet alleen het verhaal van de opsporing van Russische onderzeeërs en van protesten tegen de mogelijke inzet van kernwapens, maar ook van het sociale leven in het vliegkamp en de emoties rond de onverwachte sluiting.

Aan het woord komen onder andere de laatste commandant, de eerste vrouwelijke TACCO (tactical coordinator) ter wereld en twee dames van het vrouwenvredeskamp die hier buiten de hekken in najaar 1982 protesteerden tegen kernwapens. Met medewerking van eigenaren en gebruikers is gefilmd op bijzondere, niet-toegankelijke locaties, zoals de verkeerstoren, de munitiebunkers, de damesbarakken en het Valkenhorstheater waar de hele omgeving kwam feesten.

Tot verrassing van de makers bleken in alle bezochte gebouwen nog sporen uit die tijd te vinden, variërend van achtergelaten instructies tot nog werkende apparatuur.

27 december 13.00 uur: aflevering 1 – De laatste commandant
28 december 13.00 uur: aflevering 2 – Vliegklaar
29 december 13.00 uur: aflevering 3 – Leven in een dorp
30 december 13.00 uur: aflevering 4 – Kat en muis
31 december 13.00 uur: aflevering 5 – Het atoomwapen

Je ziet ‘Het Verdwenen Vliegveld’ op Sleutelstad TV, via Ziggo 46, KPN 1421, T-Mobile 866 en online sleutelstad.tv.

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×