(Foto: Chris de Waard).

Kansen voor doorstart InnoGenerics bijna verkeken

De zoektocht van InnoGenerics-curator Henri Bentfort van Valkenburg naar partners die de failliete geneesmiddelenfabrikant willen overnemen, lijkt niet tot het gewenste resultaat te leiden. De kans op een doorstart van de Leidse producent van generieke medicijnen is klein. Er wordt nog maar met één potentiële overnamekandidaat gesproken.

Als InnoGenerics de deuren sluit, wordt ons land veel afhankelijker van met name Aziatische landen voor de inkoop van generieke medicijnen. Dat zijn geneesmiddelen waarvan het patent is verlopen, ze zijn daarom veel goedkoper dan merkmedicijnen.

Veel van de twintig geïnteresseerde partijen hebben zich al teruggetrokken. Met name de strenge regels waaraan de inkoop van medicijnen is gebonden, maakt overnamekandidaten kopschuw. Ook het verlengen van overheidssteun zou bij overname een voorwaarde zijn van enkele serieuze partijen, maar die komt er niet.

InnoGenerics vroeg het eigen faillissement half december aan toen het bedrijf niet meer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. Tot en met dinsdag 27 december konden belangstellende bedrijven een bod doen op de onderneming. Als een doorstart definitief mislukt, stopt de productie begin januari en worden de circa negentig personeelsleden naar huis gestuurd.

In 2020 kwam het bedrijf, toen nog onder de naam Apotex, ook al in de financiële problemen. InnoGenerics werd toen opgericht om een doorstart te bewerkstelligen.

Economie Leiden Science Faillissement InnoGenerics


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×