(Foto: Chris de Waard).

Tekort aan drie belangrijke medicijnen loopt op door sluiting fabriek

Door het faillissement van de Leidse medicijnenfabriek InnoGenerics loopt de levering van een aantal geneesmiddelen gevaar. Volgens het actualiteitenprogramma Nieuwsuur gaat het in elk geval om epilepsiemiddel Carbamazepine, cholesterolremmer Gemfibrozil en kalmeringsmiddel Temazepam.

Nieuwsuur baseert zich op een lijst van Farmanco. KNMP Farmanco is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Op de website worden de tekorten bijgehouden van zo’n 1.500 medicijnen. Aan de drie met name genoemde middelen is volgens Farmanco momenteel een ernstig tekort. Deze pillen zijn niet of slecht verkrijgbaar in binnen- en buitenland en ook alternatieven zijn er niet of nauwelijks.

Nederland kampt al langer met hoge medicijnentekorten, maar die lopen door de sluiting InnoGenerics nog verder op. Een oplossing is vooralsnog niet in zicht. Om de tekorten aan te vullen, worden veel geneesmiddelen nu uit India en China gehaald, maar de lange transportketen zorgt voor langdurige tekorten die wel op kunnen lopen tot een half jaar.

Leiden Science Faillissement InnoGenerics


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×