Op de 1500 meter belandt Angel Daleman (15 jaar) op het podium naast winnares Xandra Velzeboer. (Foto: BSR Angency).

Angel Daleman wint zilver op 1500 meter NK shorttrack

De Leiderdorpse alleskunner op de schaats, Angel Daleman, heeft een goed Nederlands Kampioenschap gereden bij de senioren. De vijftienjarige pakte achter de oppermachtige Xandra Velzeboer zilver op de laatste afstand: de 1.500 meter. De b-finales van de 500 en 1.000 meter won Daleman ook.

“Ik weet niet helemaal hoe ik die tweede plaats op de 1.500 meter heb gehaald”, zegt Daleman. “Ik wist dat ik moest ontspannen en lekker schaatsen en dat heb ik gedaan. Eerder tijdens het NK ging het niet zoals ik het wilde en dat frustreerde me wel. Op de 500 meter viel ik en daar baalde ik heel erg van.”

“Ik ben blij dat ik die b-finales won, al had ik natuurlijk liever in de a-finale gestaan”, laat Daleman verder aan Sleutelstad weten vanaf de ijsbaan in Leeuwarden. “Het toernooi begon niet zo goed, maar ik kon gelukkig wel omschakelen.”

De eerste plaats op het NK levert een startbewijs op het EK. Of Daleman kans maakt op deelname is nog niet duidelijk. Alleen de kampioen is zeker van plaatsing, de rest zijn allemaal aanwijsplekken.

Clubgenoten
Naast Daleman waren meer clubgenoten van de Leidse shorttrackvereniging IHCL actief in Leeuwarden. Zoë Deltrap was de succesvolste. Deltrap haalde wél de a-finales van de 500 en 1.000 meter en werd op beide afstanden vijfde. Op de 1500 meter legde Deltrap beslag op plek zeven. Verder werd Kiek Straathof achtste op de 1.500 meter en Valerie Aarts tiende op de 1.000 meter.

 

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×