(Video: Hans Stauttener).

Ook nieuwjaarsduik bij 't Joppe inmiddels traditie

Het was zondagmiddag pas de tweede keer, maar in Leiden spreek je dan al snel van een traditie. De Nieuwjaarsduik achterin de Merenwijk bij ’t Joppe werd druk bezocht. Enkele tientallen mensen gingen ook daadwerkelijk het water in.

Organisatoren Suzan Westerhuis en Henry Quist riepen vorig jaar heel stilletjes op tot de duik. “Eigenlijk was dat vanwege corona toen illegaal”, bekent Quist nu, maar daarom hielden we het toen klein. Dat was dit jaar wel anders. Iedereen mocht het weten en dat hebben ze geweten, want het was lekker druk. Mogelijk ook omdat twee duiken in de gemeente Katwijk, op het strand en bij het Valkenburgse Meer, niet doorgingen vanwege het respecteren van de zondagsrust. Overigens gingen ook daar alsnog de nodige mensen op eigen houtje het water in voor een frisse duik.

En fris was het. Henry en Suzan schatten de watertemperatuur even voor 12.00 uur op zes à zeven graden. Na het aftellen ging een flinke groep wijkbewoners te water. Er zijn in de Merenwijk verschillende zwemclubjes actief die voor de gezelligheid al regelmatig het water opzoeken en die waren ook deze eerste januari goed vertegenwoordigd.

Na de duik in het koude water bij Koudenhoorn, what’s in a name, stond er voor iedereen warme chocolademelk en glühwein klaar.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×