(Foto: Leiden Marathon).

Leiden Marathon zoekt geen lopers

De organisatie van de Leiden Marathon die dit jaar plaatsvindt op 13 en 14 mei is nu eens niet op zoek naar deelnemende hardlopers en wandelaars, maar wel naar een clubje van vijf of zes mensen dat zich het vuur uit de sloffen wil lopen bij ‘Project Bruine Boon’.

Via de Stationsweg wandelen en fietsen dagelijks duizenden mensen van het station Leiden Centraal naar de stad en terug. Op de marathonzondag 14 mei rennen er tegelijkertijd vele duizenden hardlopers over de Rijnsburgersingel en kruisen de Stationsweg bij restaurant De Bruine Boon.

“Vandaar dus de naam van het project”, zegt Tjeerd Scheffer. “We plaatsen jaarlijks tientallen hekken op zo’n manier dat onze Bob met zijn ploeg verkeersregelaars al die bezoekers zonder veel problemen kan laten oversteken en ook de hardlopers kan laten doorlopen. Wil jij ons helpen die hekken te plaatsen en weer op te ruimen? Meld je dan bij mok.scheffer@marathon.nl of bel 071-5144461 en vraag naar Mok of Tjeerd. “O ja, je krijgt natuurlijk het marathonjack, een T-shirt en nog meer.”

De Leiden Marathon wordt in mei voor de 31e keer gehouden. op zaterdag 13 mei is het de beurt aan de wandelaars op de 42 km, 21 km of 10 km en in de BusinessWalk. Een dag later op zondag 14 mei gaan de hardlopers van start op de 42 km, 21 km, 10 km, 5 km en in de BusinessRun en KidsRun.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×