Aad Grimbergen na het winnen van de Ronde van Zoeterwoude. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Fietsenmaker Aad Grimbergen overleden: 'Er brandt een kaarsje in de winkel'

Inwoners van Zoeterwoude reageren verslagen op het bericht dat de fietsenmaker van het dorp, Aad Grimbergen, op 31 december 2022 is overleden. Grimbergen is slechts 54 jaar geworden.

In de winkel aan Zuidbuurtseweg 62, waar De Grimsport sinds 2010 is gevestigd, staan foto’s van Grimbergen. “En er brandt een kaarsje voor hem in de winkel”, meldt een medewerker. Omdat Grimbergen al jaren de enige fietsenmaker van het dorp was, kenden veel mensen hem. “Volgens mij heeft iedereen hier wel eens zijn band laten plakken, of een nieuwe fiets gekocht”, zegt een inwoner.

Grimbergen was niet alleen goed in het repareren of verkopen van fietsen. Ook op de fiets wist hij flink te presteren. Deelname aan de Ronde van Zoeterwoude stond dan ook geregeld in zijn agenda. In 2019 kwam hij zelfs als eerste over de finish in de B-categorie.

De Grimsport is in 1938 opgericht. Begin deze eeuw had het familiebedrijf, dat zich naast fietsen ook op het slijpen en verkopen van schaatsen richtte, drie filialen: een fietsenwinkel in Rijnsburg, een schaatsenwinkel bij de ijsbaan in Leiden en de huidige Grimsport in Zoeterwoude. Sinds april 2021 is de vestiging in Zoeterwoude, dat tevens hobbycentrum is, nog de enige locatie.

Het afscheid van Aad Grimbergen vindt vrijdagochtend in besloten kring plaats.

(Foto: De Grimsport via Facebook).

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×