Moniek van Sandick wordt de tweede wethouder voor het CDA in Zoeterwoude. (Foto: PR).

Moniek van Sandick derde wethouder voor Zoeterwoude

Zoeterwoude krijgt een extra wethouder. Het aantal wethouders wordt uitgebreid van twee naar drie. Coalitiepartij CDA draagt daarvoor Statenlid Moniek van Sandick voor. Ze versterkt het college dat nu bestaat uit de wethouders Paul Olthof (CDA) en Mathieu Paardekooper (VVD) en burgemeester Fred van Trigt.

De gemeenteraad van Zoeterwoude neemt op 19 januari een besluit over de uitbreiding van het gemeentebestuur met een derde wethouder.

In het coalitieakkoord hadden het CDA en VVD al de wens opgenomen om een extra wethouder te benoemen. Zoeterwoude, de kleinste gemeente van Zuid-Holland, groeit snel. Daarnaast krijgt ook Zoeterwoude extra taken van het Rijk toebedeeld. De werkdruk wordt door de drie Zoeterwoudse collegeleden dan ook als hoog ervaren.

Oppositiepartij PZ heeft eerder aangegeven tegen de benoeming van een derde wethouder te zijn. Een extra wethouder brengt in de ogen van de partij teveel kosten met zich mee. Volgens PZ moet het college gewoon scherpere keuzes maken om ervoor te zorgen dat het werk met twee wethouders gedaan kan worden.

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×