(Foto: bierwandeling.nl)

Twaalf lokale brouwerijen centraal op zevende Winterbierfestival

In Scheltema wordt op 29 januari het zevende Winterbierfestival gehouden. Twaalf lokale brouwerijen zijn aanwezig en die presenteren elk vijf of zes speciale bieren. “Uit Leiden is brouwerij Pronck aanwezig, maar er zijn bijvoorbeeld ook brouwerijen uit Katwijk en Nieuw-Vennep”, zegt Frank van Leeuwen van bierwandeling.nl, de evenementenorganisatie die het festival gestalte geeft.

Naast het Winterbierfestival organiseert bierwandeling.nl ook elk jaar de Lentebierwandeling, de ZomerSingelbierwandeling, de Bokkenwandeling en de Jeneverwandeling. “Bij een bierwandeling lopen er pakweg 1200 mensen door de stad. Elk deelnemend café biedt een ander bier aan, zodat je kennis kunt maken met wel 18 verschillende speciale bieren”, aldus Van Leeuwen.

Proefglas
Het Winterbierfestival is op een vaste plek, namelijk bij evenementenlocatie Scheltema. De bezoekers ontvangen bij binnenkomst het startpakket dat zij vooraf hebben besteld. Daarin zit onder meer het proefglas. Het Winterbierfestival Leiden op zondag 29 januari duurt van 13.30 tot 18.00 uur.

Het vorige Winterbierfestival, in 2022, trok naar schatting achthonderd bezoekers. De missie van bierwandeling.nl is het promoten van bier van lokale brouwerijen. Volgens Van Leeuwen hebben hij en zijn medeorganisator Bas Koster misschien wel een beetje bijgedragen aan een groter horeca-aanbod: “Vroeger kon je alleen standaard-biertjes krijgen op het terras, tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene speciale bieren”, zo merkt hij op.

 

Cultuur Economie Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×