Burgemeester Lenferink. (Foto: Sleutelstad).

Burgemeester roept Leidenaren op elkaar te helpen

Burgemeester Henri Lenferink van Leiden roept de inwoners van de Sleutelstad op elkaar te blijven helpen. Dat zegt hij in zijn nieuwjaarswens.

“Er is van alles gaande in de wereld waardoor de toekomst onzekerder lijkt dan ooit en onze zorgen sterk zijn toegenomen”, begint Lenferink. Hij benoemt onder meer de gestegen (energie)prijzen, het personeelstekort en de opvang van vluchtelingen, terwijl er ook een tekort aan woningen is. “Als we elkaar helpen, zoals we dat in Leiden gewend zijn, ben ik ervan overtuigd dat we deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Want onze samenleving is zeer veerkrachtig.”

Volgens Lenferink hebben de Leidenaren vorig jaar getoond over die veerkracht te beschikken. “Dat zagen we afgelopen jaar, toen we na de coronalockdowns weer van alles ondernamen, toen we ruimte wisten te vinden om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen of uit de rest van de wereld.”

De burgemeester sluit zijn boodschap af met een oproep om ook in 2023 te blijven werken aan betrokkenheid. “Leiden blijft voor mij een stad waarin we naar elkaar om blijven kijken, waarin we met elkaar in gesprek gaan en met respect naar elkaars mening blijven luisteren, waarin het niet uitmaakt wat je afkomst is of je geaardheid, waarin we de democratie hooghouden zonder in geschreeuw te vervallen. Maar dat is allemaal helemaal niet vanzelfsprekend, het vraagt om onderhoud en onze betrokkenheid.”

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×