(Foto: ZZ Leiden Basketball).

Amerikaan Alcegaire vertrekt bij ZZ Leiden

Wesley Alcegaire heeft zaterdag tegen Landstede Hammers zijn laatste wedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld. De 28-jarige Amerikaan heeft besloten om de Leidse club te verlaten.

De 1.98 meter lange Alcegaire kwam voor dit seizoen over van het Zweedse KFUM Nässjö Basket. Hij stond te boek als een goede allrounder, die het team aan beide kanten van het veld in balans zou brengen. De man uit Miami had een kortlopend contract. Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bood aan om het contract tot het einde van het seizoen te verlengen, maar Alcegaire gaat daar dus niet op in.

In twaalf wedstrijden voor de BNXT League stond Alcegaire gemiddeld iets meer dan 24 minuten per wedstrijd binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 10.6 punten, 1.6 rake driepunters, 2.8 rebounds, 2.9 assists en 1.2 steals. In de twee kwalificatieduels voor de FIBA Europe Cup kwam Alcegaire in gemiddeld 25 minuten tot 9.5 punten, 2.0 rake driepunters, 4.0 rebounds en 2.0 assists per wedstrijd.

De technische staf van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat nu op zoek naar een vervanger voor Alcegaire die pas afgelopen september een contract in Leiden tekende.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×