(Foto's: Emile van Aelst).

Dementievriendelijk: senioren dansen met elkaar in Zoeterwoude

De oudste inwoners van Zoeterwoude dansten vrijdagmiddag met elkaar tijdens het derde Dansparadijs. In het Muziekcentrum in Zoeterwoude-Dorp genoten de 60-plussers van optreden van dorpsgenoot en volkszanger John Melody. Erik Olijerhoek draaide met zijn ‘Plaatjes vullen Gaatjes’ de rest van de middag aan elkaar. Er kwamen zo’n vijftig ouderen op het evenement af.

De oorsprong van het Dansparadijs ontstond in april en juni vorig jaar. Toen werden er in het kader van de Dag van het Geheugen twee dansmiddagen georganiseerd: een in het Dorp en een aan de Rijndijk. Vanwege het grote succes besloten Connie van Seggelen en Carla Zandbergen (ook bekend als toiletjuffrouw Carrie Toos), die al bij de organisatie betrokken waren, om de dansmiddagen voort te zetten. Zij kozen de naam: Dansparadijs.

“Dansen en muziek is voor alle leeftijden en maakt het brein beweeglijker. Bovendien kan het ook heel goed als je beginnend dementerend bent”, weet Van Seggelen. “Dansen en muziek blijft heel lang ‘achter’ in het brein. Je merkt hier niet meer dat iemand dementie heeft. En dat is precies wat we willen bereiken.” Het evenement past in het voornemen van Zoeterwoude om de dementievriendelijkste gemeente van Nederland te zijn.

Het volgende Dansparadijs is op 10 maart in ‘Ons Huis’ aan het Kosterpad in Zoeterwoude-Dorp. Toegang is gratis.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×