(Foto: Gemeente Oegstgeest).

Natuurherstel bij de nieuwe begraafplaats Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest werkt de komende weken aan natuurherstel in het bosgebied langs de Haarlemmerstraatweg bij de nieuwe begraafplaats. Het gaat om het gedeelte tussen de ingang van de nieuwe begraafplaats en het wandelpad vanaf de Willem van Otterloolaan.

De afgelopen jaren hebben woekerplanten de overhand gekregen. Daardoor zijn andere soorten verstikt en verdwenen. “Voor een gezond groengebied is het belangrijk dat er verschillende soorten bomen en planten zijn. Dit biedt immers voedsel en leefruimte voor allerlei dieren”, weet een woordvoerder van de gemeente.

De werkzaamheden zijn gericht tegen de woekerende soorten, zoals clematis en veldiep. “Dit betekent dat er de komende weken zaag- en snoeiwerkzaamheden uitgevoerd worden. Ook worden de schouwpaden langs de watergangen opgeschoond en wordt de grond klaargemaakt voor de nieuwe beplanting.”

Na het snoeien worden verschillende soorten heesters en bomen aangepland. De gemeente belooft: sprokkelhout, hazelaar, kornoelje, haagbeuk, berk, linde, wilde appel en perenbomen.

De gemeente verwacht half februari klaar te zijn. De wandelpaden blijven toegankelijk.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×