(Foto: Rob van Dullemen).

Vanaf 18 januari: wekelijks corona herhaalprik in Oegstgeest

Hecht GGD Hollands Midden opent vanaf woensdag 18 januari een pop-up vaccinatielocatie in het Dorpscentrum Oegstgeest. Aan de Lijtweg 9 kan iedereen zonder afspraak binnenlopen voor een corona herhaalprik. De vaccinatielocatie is iedere woensdagochtend geopend.

De herhaalprik is voor iedereen van 12 jaar of ouder bent die de basisserie coronaprikken heeft afgerond. Ook moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat de laatste coronaprik is gezet of dat je corona hebt gehad.

Kwetsbaren
Voor de herhaalprik worden vernieuwde mRNA-vaccins gebruikt die tegen meerdere varianten van het coronavirus beschermen, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is extra belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona omdat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen en de kwetsbaren voor wie zij zorgen.

Nuttig
Voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik ook nuttig. De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.

De pop-up vaccinatielocatie is op woensdagen geopend tussen 8.30 uur en 12.30 uur. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Legitimatie is verplicht.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×