Wouter Ydema te gast in Cultuur071.

Meer aandacht voor cultuur in Voorschoten door aanstelling cultuurcoördinator

De politiek en de culturele sector willen cultuur in Voorschoten een prominentere plek bieden. Daarom heeft de gemeente Voorschoten Wouter Ydema aangesteld als gemeentelijk cultuurcoördinator.

Ydema is als voormalig stadsdichter van Leiden niet onbekend in de cultuursector. Ook de politieke en ambtelijke wereld kent hij goed na jarenlang voor de gemeente Leiden te hebben gewerkt. In het Sleutelstad-programma Cultuur071 vertelt Ydema dat hij als verbinder binnen de cultuursector, alsmede tussen de sector en de gemeente, een bijdrage hoopt te leveren aan een grotere zichtbaarheid van het rijke culturele leven in het dorp. Ook heeft hij de ambitie om het culturele aanbod naar een hoger niveau te tillen.

Ydema: “Cultuur is in een samenleving van niet te onderschatte belang. We moeten beseffen dat het bij cultuur niet alleen om de intrinsieke waarde van het aanbod gaat. Cultuur is ook een middel om de sociale cohesie te versterken, om bij te dragen aan het vitaal ouder worden en natuurlijk ook om te zorgen voor reuring en gezelligheid in het dorp. Gelukkig leeft dit besef ook binnen het gemeentebestuur en heeft cultuur een plek in het coalitieakkoord gekregen.”

Over zijn ideeën voor een toekomstig cultureel Voorschoten zegt hij: “Als ik mag dromen, dan zie ik een veel beter gebruik van onze prachtige buitenplaatsen. Stel je voor een klassiek concert in de tuin van Kasteel Duivenvoorde, of een beeldententoonstelling rond Berbice. Dat zou toch geweldig zijn.”

Wouter Ydema. (Foto:Pardo Iannini).

Cultuur Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×