De nieuwe Bernardusschool. (Ontwerp: Brique / Gemeente Zoeterwoude).

Het ontwerp is af: zo gaat de Bernardusschool er uit zien

Het definitieve ontwerp voor de nieuwe Bernardusschool is vastgesteld. De enige basisschool in Zoeterwoude-Rijndijk wordt ‘paviljoenachtig met natuurlijke vormen’ meldt de gemeente. Ook het aangrenzende Oranjepark wordt vergroot.

De nieuwe Bernardus vervangt de huidige lagere school. Het oude pand is al jaren aan vervanging toe. Doordat de nieuwbouw naast de huidige school wordt gezet, hoeven de leerlingen maar één keer te verhuizen.

Burgemeester Fred van Trigt is blij met het ontwerp voor de nieuwe school. “Het pas perfect in de groene omgeving en biedt meer ruimte voor nieuwe leerlingen in onze groeiende gemeente”, zegt hij. In het nieuwe gebouw wordt niet alleen les geven. “Ook de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude gaat hier naartoe. Onderwijs en opvang gaan we volgens de nieuwste inzichten organiseren. Het wordt een echt ‘kindcentrum’ met een doorlopende leerlijn”, legt Van Trigt, die onderwijs in zijn portefeuille heeft, uit.

De komende tijd werken de architect en de adviseurs verder aan de technische uitwerking van het ontwerp. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden eind 2023 kunnen starten. De oplevering van de nieuwe school is naar verwachting de eerste helft van 2025.

Onderwijs Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×