Van links naar rechts directeur Judith Cok van de coöperatieve Rabobank Zuid-Holland, adviseurs Ramon van Grieken, Yaelle Berghuis, Helena van Ginkel en Samira Hebels en directeur Marius Hovius van Rabobank Leiden-Haaglanden. (foto: PR).

Rabobank gaat energiecoöperaties helpen bij duurzame initiatieven

‘Samen de energietransitie versnellen’. Dat is het doel van de Energiecoöperatiedesk die Rabobank heeft gelanceerd. “Het is een plek waar energiecoöperaties terecht kunnen met hun vragen”, zegt directeur Marius Hovius van de coöperatieve Rabobank in de regio Leiden-Haaglanden.

Nederland telt steeds meer energiecoöperaties: groepen (buurt)bewoners die de handen ineenslaan en actief aan de slag gaan met duurzame, lokale energie. “Die initiatieven vormen een belangrijke schakel in het verduurzamen van Nederland. Als bankier van de energietransitie ondersteunt Rabobank steeds meer energiecoöperaties”, zegt Hovius. “Niet alleen financieel, maar ook door het delen van kennis en ons netwerk.”

Hovius is blij met de komst van de Energiecoöperatiedesk: “Mensen die een energiecoöperatie willen oprichten of er al onderdeel van uitmaken, kunnen nu met al hun vragen terecht op één plek. Ongeacht de fase waarin de energiecoöperatie zich bevindt.” Volgens de directeur is snel verduurzamen nu belangrijker dan ooit: “We zitten midden in een energiecrisis die veel mensen raakt. De verwachting is dat de prijzen ook de komende jaren nog hoog blijven.”

Geïnteresseerden in de Energiecoöperatiedesk kunnen een mail sturen naar energiecooperatiedesk.ZH@rabobank.nl.

Duurzaamheid Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×