(Foto: Lenny Waasdorp).

Leidse winnaar bij fotowedstrijd verlichte Boerderijenroute

Lenny Waasdorp uit Leiden heeft de fotowedstrijd gewonnen ter gelegenheid van de verlichte Boerderijenroute in Zoeterwoude. Haar foto op een locatie aan de Noord Aa werd gekozen uit 41 inzendingen. De tweede prijs was voor Manita Overweg uit Zoetermeer en de derde voor Marjon van der Born uit Zoeterwoude.

De prijzen van de door Wijk en Wouden georganiseerde wedstrijd werden zaterdag uitgereikt in buurthuis Weipoort. Daar konden de deelnemers aan de route hun belichtingssets inleveren. De jury, bestaande uit de fotografen Coen Francken en Rob van Veen, hoefde niet lang na te denken over de winnende foto. Deze was gemaakt bij Kees Berg en toont ‘waarzegster’ Dora van Haaster, die aan de hand van kaarten samen met bezoekers keek naar wat het nieuwe jaar hen zou brengen.

Manita Overweg maakte een foto, waarin veel ingrediënten van de route samenkomen: een verlichte boerderij, organisatie, communicatie en beveiliging. De foto van Marjon van der Born laat een prachtig overzicht zien van aangelichte gebouwen en de omgeving in de Zuidbuurt. Zij maakte tijdens de route ook foto’s van alle aangelichte locaties, die de deelnemers namens Wijk en Wouden vandaag mee naar huis kregen.

Voor Lyanne de Laat uit Haastrecht was de verlichte Boerderijenroute in Zoeterwoude alweer de 22e editie, waaraan zij medewerking verleende. Onderweg waren er naast bezoeken aan boerenbedrijven volop activiteiten, zoals film, muziek, lezingen en vertellingen. De route trok bijna 2.500 bezoekers. Sponsors waren, naast de gemeente Zoeterwoude en Fonds 1818, Rabobank Groene Hart Noord, Heineken en De Schepper Delft Stichting.

  • Eerste prijs
    Eerste prijs
  • Derde prijs
    Derde prijs
  • Derde prijs
    Derde prijs
Cultuur Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×