Eenmalige energietoeslag voor lagere middeninkomens Zoeterwoude

Zoeterwoude wil ook huishoudens met een lager middeninkomen een eenmalige energietoeslag van 750 euro geven. Het gaat om huishoudens met een inkomen tussen de 120 en 130 procent van het wettelijke sociaal minimum inkomen, naar schatting zo’n 200.

De gemeente wil huishoudens met een inkomen net boven het sociaal minimum een steuntje in de rug geven. “In Zoeterwoude zijn we gewend om voor elkaar klaar te staan”, zegt wethouder Mathieu Paardekoper. “Zeker nu de prijzen blijven stijgen en vooral de lagere inkomens moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen.”

Omarmd
Met het voorstel komt de gemeente tegemoet aan de wens van Matthijs der Hoeven van het CDA in Zoeterwoude. Hij stelde eind september al dat er extra maatregelen moesten komen voor inwoners met een laag middeninkomen. Dat plan kon op steun van de hele gemeenteraad rekenen. Donderdag bespreekt de raad het voorstel van het college van B en W.

“Ik ben blij dat dit initiatief is omarmd door de gemeente”, laat Van der Hoeven weten. “Door een breder pakket aan maatregelen voor zowel minima als lage middeninkomens moeten we voorkomen dat Zoeterwoudenaren letterlijk in de kou komen te staan.” 

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×