(Foto: Politie).

Leidse verdachten aangehouden voor bedreiging agenten

Met de aanhouding van een 33-jarige man uit Leiden verwacht de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek bedreigingen aan het adres van twee agenten te hebben opgelost. Eerder werden al Leidenaars van 21 en 23 jaar aangehouden. Hun voorlopige hechtenis is onlangs met respectievelijk 90 en 30 dagen verlengd.

In oktober en november werden de agenten, beiden werkzaam in Leiden, op hun woonadres geïntimideerd doordat ruiten werden ingegooid met stenen. Het vermoeden was dat er sprake moest zijn van opzet, gericht op de agenten.

“Als politie kom je mensen vaak tegen op slechte momenten”, zegt sectorhoofd Marieke van den Bosch. “We staan tenslotte maar zelden met een bos bloemen op de stoep. En regelmatig dragen wij eraan bij dat iemand, voor kortere of langere tijd, van straat wordt gehaald en in de cel verdwijnt. Dat wordt ons logischerwijs niet in dank afgenomen. Dat weet je wanneer je bij de politie komt werken. Agenten thuis opzoeken en op deze manier een zeer intimiderend signaal afgeven gaat echter een morele grens over. Daar is geen enkel excuus voor.”

Beide agenten die in het district Leiden-Bollenstreek wonen hebben aangifte gedaan. De recherche heeft sinds de incidenten onderzoek gedaan om de verantwoordelijken te achterhalen. Tijdens het onderzoek zijn bij de woningen van de agenten zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. “Naast het strafrechtelijk vervolg wat deze verdachten te wachten staat, zijn we ook van plan de gemaakte kosten van de maatregelen op hen te verhalen,” legt Van den Bosch uit. “Ik ben blij dat het rechercheonderzoek geleid heeft tot de aanhouding van verdachten. We geven daarmee een duidelijk signaal af, geweld tegen of in dit geval intimidatie van politiemensen wordt niet getolereerd.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×