(Foto: Sleutelstad).

Chauffeurs Arriva staken donderdag en vrijdag

Het streekvervoer in Leiden en regio rijdt donderdag en vrijdag vrijwel niet vanwege een staking. Werkgevers en werknemers zijn na overleg dinsdagnacht niet tot een akkoord gekomen. De staking houdt in dat er donderdag en vrijdag vrijwel geen streekbussen van Arriva rijden.

“Het is op dit moment nog onbekend hoeveel buschauffeurs echt gaan staken”, vertelt een woordvoerder van Arriva. “De bereidheid om te staken bij chauffeurs is nog niet duidelijk. Pas op de aangekondigde stakingsdag besluit een chauffeur of er wel of niet gereden wordt.” Arriva adviseert reizigers heel kort voor vertrek de reisplannerapps te raadplegen.

De werknemers en werkgevers zaten in de nacht van dinsdag op woensdag tot diep in de nacht om de tafel, maar konden niet tot een akkoord komen. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) verklaarde na de onderhandelingen dat de vakbonden het overleg hebben afgebroken, ondanks een ‘bovengemiddeld hoog loonbod’ van acht procent. De FNV meldt dat er een impasse is over onder meer loonsverhoging, werkdruk en ziekteverzuim.

Volgens de FNV is de bereidheid om te staken groot. “In ieder geval is de stakingsbereidheid hoger dan vorig jaar,” licht een woordvoerder van FNV toe. “Toen staakten ruim 4.000 van de 6.000 FNV-leden die vallen onder de cao streekvervoer.” Daaronder vallen in totaal 13.000 medewerkers.

112 Sleutelstad Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×