(Foto's: Emile van Aelst).

Joop Walenkamp Award van CDA Leiden voor fietsvrijwilligers Oekraïne

De groep vrijwilligers die sinds april 2022 fietsen inzamelt en opknapt voor in Leiden opgevangen vluchtelingen uit Oekraïne heeft dinsdagavond de Joop Walenkamp Award gekregen van het CDA Leiden.

Het CDA Leiden reikt sinds een jaar of tien op de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij een prijs in de vorm van een zilveren schaal uit aan een maatschappelijke organisatie. De award is vernoemd naar Joop Walenkamp die jarenlang wethouder was voor het CDA in Leiden en in 1997 op jonge leeftijd overleed.

CDA-raadslid Tobias Sandoval Garcia reikte de Joop Walenkamp Award uit aan de vrijwilligers van het fietsenproject. Kees Zitman is een van de initiatiefnemers.

De Leidse vrijwilligers werken in het fietsenproject samen met een aantal vluchtelingen uit Oekraïne en worden bijgestaan door Incluzio. De inmiddels ruim 250 fietsen zijn gedoneerd door inwoners van Leiden en omgeving. Voor de aanschaf van materialen om fietsen zo nodig op te knappen is door het Druckerfonds en Fonds 1818 ook financieel bijgedragen aan het project.

 

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×