Bert Jansen voelt zich weer goed genoeg om het raadswerk te hervatten.

D66-raadslid Bert Jansen keert terug in gemeenteraad

Bert Jansen wordt in maart opnieuw beëdigd als raadslid voor D66 Leiden. Jansen moest het raadslidmaatschap in september vorig jaar neerleggen toen bij hem darmkanker was geconstateerd. Hij wordt sindsdien vervangen door Francien Zeggelt.

De zware chemobehandeling die hij vervolgens moest ondergaan om de ziekte te bestrijden, vergde zoveel van hem dat het niet was te combineren met lange avonden vergaderen. “Gelukkig gaat het nu beter. Ik heb de chemo overleefd en dat is op zich al best bijzonder”, zegt een naar omstandigheden opgewekte Bert Jansen nu. “De tumoren zijn niet weg, maar voorlopig onder controle. De bloedwaardes zijn goed en de oncoloog is heel tevreden. Dus ik heb een goede kans om nog een aantal jaren op dit niveau verder te kunnen.”

Bert Jansen voelt zich na een serie zware chemobehandelingen nu weer goed genoeg om het raadswerk te hervatten.

Jansen voelt zich goed genoeg om weer aan de slag te gaan en heeft ook nog voldoende plannen om een steentje bij te kunnen dragen. “M’n stem slaat af en toe over, maar verder voel ik me goed. Ik ben ook alweer begonnen met de politiek te volgen, zodat ik begin maart een vliegende start kan maken.”

Bereikbaar
Jansen wil zich de komende tijd met name gaan inzetten voor mensen die hulp nodig hebben, maar de weg in overheidsland niet kunnen vinden. “Dat is een beetje paradoxaal. De mensen die hulp het hardste nodig hebben, kunnen er niet om vragen omdat ze niet weten waar en zijn ook voor de gemeente moeilijk bereikbaar. Daar wil ik wat aan doen.”

 

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×