Zaterdag 21 januari is er weer de jaarlijkse Appeltaartloop van Leiden Road Runners Club. (Foto: LRRC).

Leiden Road Runners Club verleidt hardlopers met appeltaart

Het eerste hardloopevenement van de Leiden Road Runners Club (LRRC) van het jaar heeft meteen een opvallende naam: de Appeltaartloop. De eerste start is om 15.30 uur en na afloop is er voor alle deelnemers appeltaart. Het gaat bij deze loop niet om de hardloopprestatie, maar om een gezellig en sportief samenzijn.

Door het fameuze coronavirus kon de Appeltaartloop twee jaar niet doorgaan, maar zaterdag is iedereen weer welkom op het terrein van LRRC aan de Voorschoterweg 8 in Leiden. De wandelaars trappen af en beginnen aan hun tocht van 10 kilometer om 15.30 uur. De hardlopers kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer. Deelnemers aan de langste afstand gaan om 16.00 uur van start, de 5 km-lopers vertrekken een kwartier later. De kosten bedragen 8 euro en inschrijven kan via de website.

Rob van Heijster van de Leiden Road Runners Club kan het evenement iedereen aanraden. “Ik weet niet waar dit jaar de appeltaarten vandaan komen, maar in het verleden heb ik zelf ook nog wel eens staan bakken.” Slecht of goed weer bestaat bijna niet als het gaat om hardlopen en wandelen. “Ik raad altijd aan om veel laagjes aan te doen. In de winter een wollen onderhemd werkt heel goed. Omkleden kun je het beste thuis doen, maar je kunt wel in de kleedkamer een dikke jas of trui achterlaten voor na de loop.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Rob van Heijster van Leiden Road Runners Club over de Appeltaartloop en andere clubactiviteiten.

Zaterdag is de 24e editie van de populaire loopcursus ‘Hollen met Han’ weer van start gegaan. Vernoemd naar hardloper Han Kulker, tegenwoordig trainer bij Leiden Atletiek. De cursus wordt door velen gezien als de ideale voorbereiding op de Singelloop in april en de Leiden Marathon in mei. Wie de start van Hollen met Han heeft gemist, maar toch graag wil gaan hardlopen en wellicht mee wil doen aan een van de kortere afstanden van de Leiden Marathon, kan heel gemakkelijk aansluiten bij LRRC, vertelt Van Heijster. “Je mag altijd een paar weken gratis meetrainen. Er zijn heel veel loopgroepen. Kom eens langs.”

Glibbertreel
Later dit jaar gaat LRRC ook weer de Glibbertreel organiseren, een urban trail door Leiden. Soms dwars door gebouwen. De start is bij de Burcht in het hartje van de stad. Een loop van 6,5 kilometer, waarvoor altijd veel vrijwilligers nodig zijn. Dus wie wel zin heeft om iets leuks te doen, maar liever niet (meer) zelf de hardloopschoenen aantrekt, kan zich aanmelden bij LRRC, via pr@lrrc.nl. De Glibbertreel staat voor zondag 17 september op het programma.

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×