Impressie voor de nieuwbouw aan de Zoeterwoudsesingel. (Afbeelding: VanValentijn).

Twaalf appartementen op hoek Hoge Rijndijk met Zoeterwoudsesingel

Op het stuk grond op de hoek van de Hoge Rijndijk en de Zoeterwoudsesingel waar ooit het gebouw van stomerij en wasserij Dingjan stond, komen twaalf appartementen. Projectontwikkelaar Rik Brekelmans heeft de plannen voor die locatie zo’n beetje klaar en wacht nu op groen licht van de Leidse welstandscommissie voor het plan ‘De Oude Wasserij‘.

Zijn bedrijf VanValentijn kocht de grond in 2021 van de Leidse vastgoedondernemer Jan Verbaan die het twintig jaar braak liet liggen. De ontwikkelaar uit Amsterdam wil wel vaart maken met de ontwikkeling. Het bedrijf heeft volgens de eigen website als ambitie de ‘grootste ontwikkelaar van kwalitatief hoogwaardige woningbouw’ te worden in onder meer de regio Leiden.

Er komen twaalf appartementen waarvan de bouw later dit jaar moet beginnen. “We zitten niet helemaal op het gewenste schema”, zegt Brekelmans over de voortgang. “Maar dat is niet geheel onlogisch gezien de historie en hoge waarde van deze locatie.” Zijn bedrijf is momenteel bezig met het verwerken van opmerkingen die de welstandscommissie maakte op het bouwplan.

In De Oude wasserij komen vijf studio’s en zeven driekamerappartementen, verdeeld over vier etages. Ook komt er een lift. Die appartementen krijgen ook allemaal een eigen berging. De studio’s moeten er een delen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×