(Foto: Kian en Eline in de studio van Sleutelstad).

Eline Garcia laat down niet in de weg staan van haar droom

De ambitieuze Kian Danaie maakt voor het IN-EDIT Festival een documentaire over niemand minder dan zijn nichtje Eline. Zij heeft het downsyndroom, maar bovenal de droom om een ster te worden. In de documentaire ‘Jaaa, dat wil ik!’ wordt de kijker meegenomen op Eline’s weg naar het podium.

Bij het maken van een documentaire komt veel kijken, maar in dit specifieke geval zaten er toch wat haken en ogen aan. ”Wij doen mee aan een documentairewedstrijd, waarbij we van mijn nichtje Eline een ster gaan maken en alles laten zien wat daarbij komt kijken. We gaan het hele proces daarvan filmen en dat is interessant omdat ze nou eenmaal een uitdaging heeft en het daarbij niet altijd even makkelijk is om een podium te vinden met gelijke kansen. Ik maak zelf ook muziek en dan mail ik bijvoorbeeld naar mensen om gehoord te worden, zij heeft die toegang niet. Op deze manier help ik haar en helpt zij mij”, vertelt Kian.

Eline in gesprek met Joyce en Anne tijdens De avond met Robbert.

Het maken van de documentaire doen Kian en zijn nichtje ook nog eens zo goed als zonder hulp. ”Een vriend van mij, Tiago, helpt met het maken van eigenlijk alles. We gaan met z’n drieën het avontuur aan.” In december begon het trio met het uitwerken van het concept en ook Eline was gelijk on board met het idee. ”Het is gewoon heel leuk om te doen, ik wil gewoon mijn kracht laten zien. Ik hou van optreden en van een ster zijn, als ik ga slapen dan droom ik dat ik ga zingen en dansen, het is gewoon heel fijn.”

Het optreden van Eline is op 25 januari in Gebr. de Nobel in Leiden. En als kers op de taart is de documentaire ‘Jaaa, dat wil ik!’ van Kian in de zomer te zien bij Sleutelstad.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×