De bibliotheek aan de Nieuwstraat. (Foto: Chris de Waard).

BplusC overweegt afschaffen boete voor jeugd

BplusC, bibliotheek van Leiden en Leiderdorp, overweegt boetes af te schaffen voor kinderen tot 18 jaar die een geleend boek te laat terugbrengen. Lara Bleijerveld van BplusC, zegt dit naar aanleiding van de afschaffing van deze boetes door een toenemend aantal Nederlandse bibliotheken.

“Leesbevordering is een van de taken van de bibliotheek. We willen zo toegankelijk en laagdrempelig zijn als mogelijk. Boetes kunnen voor ouders de aanleiding zijn om een abonnement op te zeggen. Dat is nu juist iets wat we niet willen”, aldus Bleijerveld, hoofd klantenservice en verantwoordelijk voor de bibliotheeklocaties van BplusC.

Een abonnement voor jeugd tot 18 jaar is gratis, maar het gebeurt dat boeten voor het te laat terugbrengen ongemerkt oplopen. Dan komt het voor dat met name ouders met een smalle beurs afhaken. Bleijerveld beklemtoont wel dat boetes een onderdeel zijn van de begroting. Als die inkomsten wegvallen, moet er een andere dekking worden gevonden.

 

 

Advertentie

Cultuur Economie Leiden Leiderdorp Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×