Forse toename aantal auto-inbraken in Leiderdorp

In Leiderdorp zijn vorig jaar fors meer auto-inbraken geweest ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal auto-inbraken steeg met ruim 75 procent. Dat blijkt uit cijfers van vergelijkingswebsite Independer op basis van onderzoek van recente politiedata.

In de provincie Zuid-Holland werd vorig jaar 11.355 keer een auto opengebroken, een stijging van bijna zestien procent. Dat er meer wordt ingebroken in auto’s is volgens Independer een trendbreuk: “De afgelopen tien jaar was er juist een daling te zien.” In 2022 werd in heel Nederland zo’n 43.000 keer ingebroken in een auto. Dat is twaalf procent meer dan het jaar daarvoor.

Naast Leiderdorp was er ook een stijging in Leiden. Met meer liefst 48 procent. Met de 222 auto-inbraken staat Leiden op de vijfde plek van Zuid-Holland. De stijging van ruim 75 procent in Leiderdorp komt neer op 46 inbraken.

Tegenover de stijging in Leiderdorp en Leiden staat in onze regio een daling in Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. In Oegstgeest waren er vorig jaar 31 inbraken, goed voor een daling van net geen 28 procent. In Voorschoten werd er drie keer minder vaak ingebroken in auto’s dan in 2021 en kwam het totaal uit op 55. Een daling van iets meer dan vijf procent. In Zoeterwoude tot slot daalde het aantal ook met drie naar negentien autokraken (-13,6 procent).

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×