(Video: Robbert Beurse en Foto: Casper Chaudron).

Kwintijn nieuwe naam basisschool Merenwijk

Het nieuwe schoolgebouw in de Merenwijk is bijna af. De Meerpaal gaat daarin verder onder de naam Kwintijn. Dat maakte wethouder Abdelhaq Jermoumi bekend samen met directeur Marjolein Dagevos van de school. In het nieuwe gebouw komen ook basisschool de Tweemaster en een kinderdagverblijf.

Kwintijn heeft geen betekenis volgens Dagevos. Het idee is om het nieuwe schoolsysteem en de onderwijsmethode op te hangen aan de nieuwe naam. Daarnaast betekent kwint ‘vijf’ of ‘vijfde’ in het Latijn. En dat slaat op de vijf schoolregels en het adres van het gebouw: Broekplein 5.

Het nieuwe gebouw is kleiner qua oppervlakte maar is een stuk flexibeler dan de vorige. Er komen een aantal grote leerpleinen, en met verplaatsbare wanden kan de grootte van klaslokalen aangepast worden.

Ajax
Bij de bekendmaking was ook oud profvoetballer Ricardo van Rhijn aanwezig. De school met zijn Ricardo van Rhijn Foundation samen voor het invullen van de tussenschoolse opvang en anderen activiteiten. De oud speler van Ajax overhandigden een voetbalshirt van de ploeg uit Amsterdam aan de directeur als presentje. “Die gaat een mooi plekje krijgen.”

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×