(Foto: Martine van Schaik).

Koken zonder dieren: romige penne met koolrabi en cashewnoten

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week weer eens een recept van fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Martine: “Koolrabi is een onbekende groente. En dat is zonde, want het is zó lekker! Je kunt het rauw eten; dan lijkt de smaak een beetje op die van radijs, het is alleen iets zoeter. Je kunt er reepjes van snijden en met bijvoorbeeld een hoemoes-dip bij de borrel eten. Maar dit keer verwerkte ik koolrabi in dit pastagerecht.”

Ingrediënten – voor 4 personen
400 gram penne (ik ga uit van ongeveer 100 gram per persoon)
2 koolrabi’s, geschild en in blokjes
2 preien, schoongemaakt en in halve ringetjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode puntpaprika’s, gesneden
150 gram cashewnoten
250 ml plantaardige kookroom
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Olijfolie of plantaardige boter om in te bakken

Bereiding
Verhit de olijfolie of boter in een hapjespan en bak de knoflook kort aan. Voeg de prei toe en laat even meebakken. Voeg, zodra de prei begint te slinken de paprika, de koolrabi en de Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten meebakken.

Voeg vervolgens de plantaardige kookroom toe en stoof de groenten, met de deksel op de pan, in 10 tot 15 minuten gaar. Voeg een minuut voor het einde van de stooftijd, de cashewnoten toe aan het groentemengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×