(Foto: Poldercross Oegstgeest).

Evenementenbeleid Oegstgeest wordt versoepeld

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft het college van burgemeester en wethouders donderdag unaniem opgeroepen om het vorig jaar vastgestelde evenementenbeleid op punten aan te passen. Met name de nieuwe eindtijd van 23.00 uur voor evenementen in de buitenlucht had een onbedoeld bijeffect.

Op initiatief van het CDA in Oegstgeest werd er een voorstel op papier gezet om het evenementenbeleid te repareren. Alle zes de fracties in de raad hadden hun handtekening al bij voorbaat onder het verzoek aan wethouder Elfred Bus die de evenementen in zijn portefeuille heeft.

Hij kan nu dus gaan bedenken hoe ervoor gezorgd kan worden dat het midzomeravondfeest na afloop van de Poldercross Oegstgeest weer wel door kan gaan, terwijl omwonenden van Park Landskroon niet bang hoeven te zijn dat de grote feesten die daar de laatste jaren regelmatig worden gehouden, hen tot diep in de nacht uit hun slaap houden.

CDA-raadslid Tobias van der Hoeven nam het initiatief voor het repareren van het evenementenbeleid.

Poldercross
Organisator Rob Heemskerk van de Poldercross reageert blij op de aanpassing die de politiek speciaal voor zijn feestje doorvoert. Of het midzomeravondfeest nu weer door kan gaan, ligt wel voor de hand, maar is nog niet helemaal zeker. “We willen eerst de zekerheid dat het wel ook een beetje volgens onze voorwaarden gaat… daar ging het om.” Heemskerk hoopt dat de gemeente snel contact zoekt om samen ook inhoudelijk mee te denken over de invulling van de aanpassing van de regels.

Zaken die ook met een ruimere eindtijd goed geregeld moeten worden, zijn de benodigde veiligheidsmaatregelen. Wethouder Bus ziet dat ook wel. “Er worden steeds meer eisen gesteld aan evenementen.”

Oegstgeest Politiek Poldercross Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×