(Foto: Emile van Aelst).

Streekvervoer staakt volgende week vijf dagen lang

Het streekvervoer staakt vanaf volgende week maandag opnieuw. Dit keer vijf dagen achter elkaar, meldt vakbond CNV. De reden is het feit dat de werkgevers hun ultimatum negeerden. De cao waarvoor gestaakt wordt, geldt voor 13.000 werknemers en zijn vooral buschauffeurs.

Eerder deze maand staakte het streekvervoer ook al, deze staking van FNV duurde twee dagen. De helft van de bussen van Arriva viel uit tijdens deze dagen. De Vereniging van Werkgevers in het Openbaar Vervoer (VWOW) laat na het indienen van het ultimatum weten dat het cao-voorstel wat voorligt, vervalt als de bonden besluiten te staken. Dan moeten alle partijen opnieuw om de tafel om de cao-besprekingen van begin af aan door te nemen.

Volgens een woordvoerder van CNV stond er niets nieuws in het voorstel en kan er daarom niet opnieuw een verkenning gedaan worden. Daarmee gaan de bonden niet in op het tegenultimatum van VWOW. “We achten de kans niet groot dat de werkgevers alsnog in gesprek willen. Daarom kijken we nu met de collega’s van FNV hoe we onze acties gaan inrichten.”

Hoog cao-voorstel
Fred Kagie, de voorzitter van VWOW zegt dat het cao-voorstel van de vereniging ‘bovengemiddeld hoog’ is. “Dit is de grens van het haalbare. We vragen bonden met nadruk om hiervoor niet weg te lopen, maar om onze werknemers deze stappen te gunnen en te gaan voor rust in onze branche en zekerheid voor de reizigers.”

“We gaan niet op basis van een ultimatum van de vakbond of op basis van stakingen opnieuw aan tafel”, laat een woordvoerster van VWOV weten. Ook laat de werkgeversvereniging weten vraagtekens te stellen bij de actiebereidheid van het personeel, vorige keer reden de meeste bussen gewoon op dag twee van de staking.

112 Sleutelstad Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×