Jeroen Kampschreur in actie op het WK. (Foto: Toni_Grases).

Jeroen Kampschreur tevreden over WK ondanks ontbreken gouden plak: 'Laat me niet meer gek maken'

De Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur heeft vorige week tweemaal zilver en tweemaal brons gewonnen op het WK Alpineskiën. De negenvoudig wereldkampioen kijkt ondanks het ontbreken van een nieuwe wereldtitel terug op een goed toernooi.

“Goud is altijd mijn doel, maar de omstandigheden waren niet in mijn voordeel”, vertelt Kampschreur aan Sleutelstad. “Er waren veel vlakke stukken waarop ik niet het verschil kan maken. Zwaardere gasten winnen daar tijd, terwijl er minder technische delen zijn waarop ik dat goed kan maken.” Zilver won Kampschreur op de reuzenslalom en Super G. Op dat laatste onderdeel kwam hij slechts 0,01 seconde tekort voor een gouden plak. Op de supercombinatie en de afdaling werd hij derde.

Kampschreur vertelt dat hij zich tegenwoordig niet meer gek laat maken. Hij weet steeds beter de balans te vinden tussen de grens opzoeken, maar wel overeind blijven. “Ik zat er ook nu serieus goed bij. En de concurrentie is ook megagoed. Ik ben ervan overtuigd dat als de piste in mijn voordeel is, dat die gouden medaille vanzelf weer komt. Ik ben nu wel elke keer in de top drie gekomen, dus met de consistentie zit het goed.”

Benen
Het hoofddoel voor de Leiderdorper is de Paralympics in 2026 en over twee jaar is er pas weer een WK. De komende tijd kan hij daardoor veel experimenteren en testen. “We zijn redelijk koploper op het gebied van aerodynamica. Ik hoop op veel windtunnelwerk.” En verder hoopt hij dat de organisaties van wedstrijden pistes uitzoeken waar de classificatie van verschillende sporters goed tot zijn recht komt. “Het blijft nu gewoon lastig dat gasten die verlamde benen hebben, wel twintig kilo extra met zich meedragen. Die kunnen daardoor veel meer snelheid maken dan ik.”

 

https://www.facebook.com/jeroenunlimited/videos/513051600961721/

 

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×