Commissaris van de Koning Jaap Smit op het podium in het Provinciehuis bij de uitslagenavond in 2019. (Foto: Chris de Waard).

Provinciale stemhulp voor Statenverkiezingen

Aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart doen in Zuid-Holland twintig partijen mee. De provincie Zuid-Holland heeft daarom alle informatie over de verkiezingen verzameld op www.zuid-holland.nl/verkiezingen.

“Voor de inwoners van Zuid-Holland is het door het grote aantal deelnemende partijen een behoorlijke puzzel om uit te zoeken welke partij het beste bij hen past”, denkt een woordvoerder van de provincie. “Inwoners kunnen via de site daarom alle informatie vinden over de kandidaten, de verschillende partijen en hun standpunten.”

De site bevat verder praktische informatie over locaties van stembureaus en hoe inwoners van Zuid-Holland op de hoogte kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen.

Stemhulp
Via een gratis stemhulp kunnen inwoners erachter komen welke partij het beste bij hen past. “Met de site wil de provincie Zuid-Holland iedereen in staat stellen om op een bewuste en geïnformeerde manier deel te nemen aan de verkiezingen”, aldus de woordvoerder.

Forum
Vier jaar geleden zorgden de Statenverkiezingen voor een politieke aardverschuiving. Forum voor Democratie was toen een van de grote winnaars en werd in Zuid-Holland toen de vierde partij. Coalitieonderhandelingen onder leiding van VVD’er Hans Wiegel met onder meer FvD mislukten echter, waarna de huidige coalitie werd gesmeed met VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie-SGP.

Politiek Regio Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×