Trudy Kwik (links) en Yvonne van der Stoep (rechts). (Foto: Reanne van Kleef).

Trudy's Vrouwenhoek: Yvonne van der Stoep geeft fysieke training bij mannen VVSB

Leidenamateurvoetbal.nl is gestart met een podcastserie over vrouwen in de voetbalwereld in Leiden en omstreken. In ‘Trudy’s Vrouwenhoek’ gaat Trudy Kwik elke twee weken in gesprek met voetbalsters, trainsters, vrouwelijke bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

Deze week is Yvonne van der Stoep te gast. Ze verzorgt de fysieke trainingen bij de mannenselectie van VVSB, dat uitkomt in de Derde Divisie. Het is haar taak om de spelers sterk en fit te houden en tijdens wedstrijden is ze regelmatig als verzorger aanwezig.

Hoe ervaart Van der Stoep het als vrouw op de bank? Zelf vindt ze het heel normaal, maar ze krijgt nog wel eens een opmerking. Bijvoorbeeld van een scheidsrechter die vraagt of ze wel weet dat ze op zijn teken moet wachten voor ze het veld in mag om iemand te verzorgen. “Meestal lach ik het weg en zeg ik: ‘als u zich het het fluiten bezig houdt, dan houd ik me bezig met het verzorgen’. Ik probeer wel netjes te blijven.”

Regio Sport Trudy's Vrouwenhoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×