Zijlwijkschool met zonnepanelen. (Foto: Pieter de Kool).

Leerlingen gaan Zijlwijkschool adviseren over gebruik zonnestroom

De Zijlwijkschool in de Merenwijk gaat leerlingen laten adviseren over het gebruik van zonne-energie door de school. Op de daken van de schoollocaties aan het Zonlichtpad en het Schaduwpad zijn zonnepanelen aangebracht. Over drie weken arriveren monitoren waarop leerlingen de opwekking van elektriciteit via de panelen kunnen volgen.

“Zij mogen vertellen hoeveel kilowatt wordt opgewekt en de conciërge adviseren op welk tijdstip van de dag zij het beste de vaatwasser kan aanzetten”, zegt Pieter de Kool, directeur van de Zijlwijkschool. “Ook leren ze bijvoorbeeld hoeveel zonlicht er nodig is voor het opladen van een laptop of het verlichten van een klaslokaal.”

De school neemt deel aan een onderwijsproject van de Stichting Schooldakrevolutie. Die wil naar een Nederland toe waarin ‘alle kinderen leren over zonne-energie van eigen schooldak’.

Volgens schooldirecteur Pieter de Kool biedt de steun van Schooldakrevolutie een uitgelezen kans. “Alle kinderen gaan naar school, dus dat is de aangewezen plek om al jong te leren over zonnestroom en de energietransitie”, aldus De Kool.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×