Volgens de gemeente Leiden worden klinkers grootschalig hergebruikt. (Foto: Frans Wiersma).

PvdD: hoe gaat Leiden consuminderen?

Hoe gaat het college van burgemeester en wethouder Leidse bedrijven en Leidenaren bewegen om te consuminderen? Dat vraagt gemeenteraadslid Lianne Raat van de Partij voor de Dieren. Zij wil weten in hoeverre B&W bereid is om meer focus te leggen op het afzien van het gebruik van producten en materialen.

“Bij consuminderen denk ik bijvoorbeeld aan afspraken met supermarkten in Leiden om het gebruik van plastic verpakking te verminderen of aan een campagne om Leidenaren op te roepen tweedehands kleding te dragen”, zegt Raat in een toelichting tegen Omroep Sleutelstad.

Raat stelt de vragen aan het begin van de Week van de Circulaire Economie naar aanleiding van een ‘verontrustende boodschap’ in een mondiaal wetenschappelijk rapport (Circularity Gap Report 2023) dat de circulaire economie verder weg is dan ooit. Daaruit blijkt dat het hergebruik van materialen van 9,1 procent in 2018 gedaald is naar 7,2 procent nu.

Wegwerpbekers
Raat wil van het college weten of het percentage hergebruik van materialen in Leiden bekend is. Daaraan kunnen volgens het gemeenteraadslid materiaaldoelstellingen gekoppeld worden. “Donderdag in de raadscommissie ga ik wethouder Yvonne van Delft ook vragen hoe ver zij is met de realisatie van het plan om binnen de gemeente van wegwerpbekers over te stappen op herbruikbare koffiebekers.”

 

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×