(Foto: Robbert Beurse).

Gratis naar De Lakenhal vanwege jarige universiteit

Het is deze woensdag 448 jaar geleden dat de Universiteit Leiden is opgericht. Het is dus de Dies Natalis van de oudste universiteit van het land. Ter ere daarvan is Museum De Lakenhal deze dag gratis toegankelijk.

Resi van der Ploeg van De Lakenhal is de afgelopen tijd druk bezig geweest om een vol programma samen te stellen. Gedurende de dag komen er acht wetenschappers uit verschillende disciplines van de universiteit langs om hun favoriete kunstwerk toe te lichten. “Ik vind het altijd heel leuk om mensen te horen praten vanuit een bepaalde kennis ze hebben over kunst. Dus we hebben acht wetenschappers gevraagd om een werk uit te zoeken in de collectie van het museum waar ze zich speciaal mee verbonden voelen.”

Resi van der Ploeg van Museum De Lakenhal in gesprek met Cor van der Velden in Nieuws071.

“We hebben het zo gemaakt dat je in principe alles zou moeten kunnen bekijken. Daarnaast hebben we sowieso de hele dag een professionele rondleider in de Universiteitskamer staan. Dus alles wat je wil weten over wat wij hebben in onze collectie van de Universiteit Leiden, daar kun je de hele dag vragen over stellen.”

Behalve op 8 februari is De Lakenhal ook op 3 oktober tijdens Leidens Ontzet en op 15 juli, de geboortedag van Rembrandt gratis toegankelijk. Omdat het dan zomervakantie is, richt het programma zich vooral op families.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×