(Foto: Maurice Hettfleisch).

Omwonenden kunnen meepraten over autovrije Spanjaardsbrug

Omwonenden van de Spanjaardsbrug kunnen meepraten over het eerste schetsontwerp dat de gemeente Leiden en Leiderdorp van het project Fietspoort Spanjaardsbrug hebben gemaakt. De twee gemeenten sluiten de brug voor autoverkeer. Tijdens een informatieavond op dinsdag 21 februari wordt het ontwerp toegelicht en kunnen inwoners van Leiden en Leiderdorp hun ideeën en wensen over het ontwerp inbrengen.

De Spanjaardsbrug verbindt de Lage Rijndijk in Leiden met de Zijldijk in Leiderdorp. Over deze brug fietsen dagelijks zo’n 10.000 fietsers. De twee gemeenten en de provincie Zuid-Holland willen de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers op deze plek vergroten. Dat moet gebeuren door de Spanjaardsbrug af te sluiten voor autoverkeer en de weg vanaf het kruispunt Lage Rijndijk-Sumatrastraat in Leiden tot het kruispunt Zijldijk-Vlasbaan in Leiderdorp opnieuw in te richten.

Uitvoering
Het afsluiten van de Spanjaardsbrug voor autoverkeer vindt pas plaats nadat het deelproject Engelendaal van de Leidse Ring Noord is uitgevoerd. Daarna wordt gestart met de werkzaamheden voor het afsluiten van de Spanjaardsbrug.

De informatieavond op dinsdag 21 februari is vanaf 19.15 uur in AREA071, zaal LEVEL 9, Sisalbaan 5A in Leiderdorp.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×