Angel Daleman wint wereldtitel junioren langebaanschaatsen in Inzell. (Foto: FocusbyHanneke).

Angel Daleman wint titel op WK junioren langebaanschaatsen

Vier afstanden, vier medailles en dan ook nog een nieuw puntenrecord. Voor schaatsster Angel Daleman kan het niet op in Inzell. Op de tweede dag lag er aan het eind van de 1000 meter een gouden plak voor haar klaar en op de afsluitende drie kilometer een bronzen. Plus de wereldtitel. “Ik ben hier echt in topvorm”, zegt Daleman.

Op drie van de vier afstanden verbeterde Daleman ook nog haar persoonlijke record. Voordat ze naar Duitsland vertrok had ze al tegen Sleutelstad gezegd dat ze hoopte op de snelle baan van Inzell haar beste tijden aan te scherpen. En dat is gelukt. Alleen de 1500 meter heeft ze ooit al sneller gereden, maar op de 1000 meter kwam ze tot 1:16:29 en op de 3000 meter snoepte Daleman bijna vier seconden af van haar snelste tijd tot nog toe en finishte in 4:11:75.

Baas
Met twee eerste plaatsen (1000 en 1500 meter), een tweede plaats (500 meter) en een derde plaats (3000 meter) was Daleman iedereen de baas bij het WK junioren. Op de tweede plaats eindigt de Amerikaanse Greta Myers  en Jade Groenweoud neemt het brons mee naar huis. Het puntentotaal van 158.636  van Daleman is ook een nieuw record, laat de trotse moeder Bellina Daleman weten. “Het gaat supergoed”, zegt Daleman zelf over haar geslaagde WK.

Met haar 15 jaar is Daleman de jongste wereldkampioene ooit. Op zondag staan er in Inzell nog een teamsprint, een ploegenachtervolging en de finale van de massastart op het programma.

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×